Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Aardbeien room en schuimtaart

Eenvoudige taart die er geweldig uitziet

Verwarm de oven voor op 180°C, hetelucht oven 160°C.

Vet de springvorm in.
Klop de boter met de suiker tot een lichte massa (3-4 minuten).
Klop het ei en de eidooiers erdoor, meng zelfrijzend bakmeel, noten en melk erdoorheen.
Schep in de vorm en strijk glad.
Klop de eiwitten stijf, meng de suiker erdoorheen.
Schep het op het cakemengsel. Spreid het uit en maak er pieken in.

Bak 45 minuten in de oven tot het schuim droog aanvoelt.
Laat afkoelen.

Sla de room stijf, schep op de taart. Verdeel de aardbeien erover.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 8
Tijd 1 uur en een kwartier (waarvan 45 minuten in de oven)
Ingrediënten

Cake:

  • 25 g ongezouten gepelde pistachenoten (of walnoten), gehakt
  • 100 g zachte boter
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 1 ei + 2 dooiers (bewaar de eiwitten voor het schuim)
  • 85 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk
  • Springvorm van 20 cm doorsnede

Schuim:

  • 2 eiwitten
  • 100 g lichte basterdsuiker

Bovenlaag:

  • 250 ml slagroom, half stijfgeklopt
  • 250 g aardbeien, schoongemaakt
Bronvermelding BBC Good Food magazine juni 2004