Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Abrikozen en amaretto parfait

Doe de abrikozen en het sinaasappelsap in een pannetje en kook 10 minuten. Laat afkoelen.

Maal in de keukenmachine met de amaretto tot een gladde puree.

Eidooiers en basterdsuiker in een kom boven een pan heet water met een mixer kloppen tot dik en romig. Al kloppend af laten koelen.

In een andere kom de slagroom bijna stijf slaan.

Abrikozenmengsel door de eidooiers scheppen. Slagroom en crème fraiche scheppen. In de bakjes scheppen.

Minstens 2-3 uur laten bevriezen.

6 weken houdbaar in de vriezer

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 6
Tijd 30 minuten + 2-3 uur bevriezen
Ingrediënten
  • 200 g kant en klaar gedroogde abrikozen (de soort die niet geweld hoeft te worden)
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 3 el amaretto likeur
  • 4 eidooier
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 150 ml slagroom
  • 200 ml crème fraiche
  • 6 schaaltjes
  • keukenmachine of blender
  • mixer
Bronvermelding BBC Vegetarian Good Food December 1996