Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Abrikozensoufflé

Heerlijke soufflé met zoete abrikozensmaak

Gedroogde abrikozen wassen, weken en met honing gaar koken. Vruchten goed laten uitlekken en in een beboterde soufflé-pot schikken. Klontjes boter hier en daar op de abrikozen leggen en ze 15 minuten in de oven bakken.

Sap inkoken tot 1/4 liter en dit over de gebakken vruchten gieten, waarna u de abrikozen nogmaals 15 minuten laat bakken.

Terwijl ze dan afkoelen, roert u de suiker met de dooiers en tikkeltje zout schuimig, samen met de Amer Picon en de bloem en schept daar de zeer stijve eiwitten door. Dit schuim komt over de koude abrikozen en de soufflé wordt in een op vol staande oven in ongeveer 15 minuten mooi bruin gebakken.

De saus bestaat uit halfgeklopte slagroom en heel weinig suiker.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd 45 + 30 minuten
Ingrediënten
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 30 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel honing, aangelengd met water
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 2 dopjes Amer Picon (Frans aperitief)
  • 1/8 liter slagroom
Bronvermelding

Nagerechten uit alle landen
(aangepast)