Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Advocaatpudding

Simpele en lekkere pudding.

Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn.

Roer de maïzena met een deel van de melk tot een glad papje.

Breng de rest van de melk met de helft van slagroom en de suiker aan de kook. Schenk het maïzenapapje er al roerend bij en laat roerend binden tot een dikke pap. Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine erin op. Roer de advocaat erdoor.

Doe het puddingmengsel in een goed met koud water omgespoelde puddingvorm en laat minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

Klop de rest van de slagroom stijf met vanillesuiker.
Stort de pudding en garneer met toefjes slagroom en de garneerchocolaatjes.

 

Dit recept bevat niet volledig doorgekookte eierdooiers en kan bij mensen met een verminderde weerstand een salmonella infectie veroorzaken. Koop eventueel los verpakte eidooiers.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd Ca 30 minuten + tenminste 3 uur opstijven
Ingrediënten
  • 4 blaadjes gelatine
  • 60 g ma´zena
  • 6 dl melk
  • ╝ l slagroom
  • 3 el suiker
  • ╝ l advocaat
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • enkele garneerchocolaatjes
  • Puddingvorm (inh. ca 1 l)
Bronvermelding Toveren met toetjes