Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Simpele amaretto koekjes

Supersimpel en erg lekker

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht oven 150 graden).

  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

  • Klop de eiwitten stijf.

  • Schep de suiker, de amandelen en de likeur erdoor.

  • Schep kleine bergjes op de bakplaten (dat gaat het best met 2 lepels). De koekjes lopen bij het bakken uit, dus hou wat ruimte ertussen.

  • Bak 18-20 minuten tot de koekjes goudbruin zijn.

    Laat ze afkoelen en bewaar maximaal een week in een afgesloten trommel. Of eet ze direct op.

Amandelen kun je zelf eigenlijk niet fijn genoeg malen, de noten worden dan te warm en de olie loopt eruit. Kant-en-klaar gemalen amandelen kun je bij de notenboer kopen en vaak (voor een redelijker prijs) bij een Turkse of Marokkaanse winkel.

Eiwitten zijn prima in te vriezen en eenmaal ontdooid kun je ze net zo goed gebruiken als verse. Bewaar de eiwitten dus de volgende keer dat je mayonaise maakt (of ijs) en maak daarmee deze koekjes.

 

WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen Ca 24 stuks
2-3 personen dus Smiley
Tijd

25 min voorbereiden

20 minuten in de oven
Ingrediënten
  • 2 eiwitten
  • 175 basterdsuiker
  • 150 g gemalen amandelen
  • 2 eetlepels amaretto likeur