Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Anijsbiscotti

Koekjes voor bij het dessert

Wrijf het anijszaad fijn in een vijzel.
Rooster de amandelen in droge koekenpan. Laat afkoelen en hak ze grof. (In de keukenmachine worden ze te fijn, maar met een mes op een snijplank blijken ze goed fijn te hakken zijn.)
Mix de boter en de suiker, voeg de eieren een voor een toe, dan de grappa en de citroenschil. Schep bloem, zelfrijzend bakmeel, amandelen en anijszaad erdoor.
Laat het deeg 1 uur afgedekt in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 160˚C, hete lucht oven 150˚C.
Maak van het deeg 2 platte “broodjes”.
Bak ze ca 20 minuten in de oven.
Haal ze eruit, snijd de “broodjes” in plakken van ca 1 cm dik.

Bak deze plakken nog 20-25 minuten tot ze droog en bros zijn, draai ze halverwege de baktijd om. Laat afkoelen.


Biscotti betekent 2 x gebakken.
Biscotti die je kant en klaar koopt zijn vaak zo hard dat je ze echt in de koffie of Vin Santo moet soppen, anders breek je je gebit erop. Als je ze zelf maakt kun je ze een beetje zachter maken (=iets minder lang laten bakken de tweede keer).

Dit recept levert je een flinke hoveelheid biscotti op, maar ze zijn in een goed afgesloten trommel een paar weken houdbaar. En ze blijken vaak verdwenen te zijn voor je het weet ;-)
WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 4-12
Tijd Voorbereiden: 30 minuten + 1 uur koelen + 45 minuten bakken
Ingrediënten
  • 125 g zachte boter
  • 165 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 2 el grappa
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 225 g bloem
  • 110 g zelfrijzend bakmeel
  • 120 g blanke amandelen
  • 1 el anijszaad