Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Apfelstrudel

  • De bloem met het en het eiwit vermengen. Het zout en het citroensap erbij doen.
  • De boter en het water in het deeg werken. Goed doorkneden, dan 1 uur op een koele plaats laten rusten.
  • Appels schillen, in dunne schijven snijden en vermengen met suiker en kaneel.
  • Het deeg uitrollen op een met meel bestrooide doek. Het moet zo dun zijn dat het bijna doorzichtig is.
  • Bestrijken met de boter en dan met paneermeel bestrooien.
  • De appels er op leggen, de rozijnen erover verdelen en de amandelen er over strooien.
  • Met behulp van de doek het deeg oprollen tot een ca. 10 cm dikke en 30 cm lange worst. De uiteinden goet afsluiten. Bestrijken met de boter of het eigeel.
  • 40 tot 45 minuten bakken bij 200 C.

Variatie: gebruik in plaats van appels ontpitte kersen

Opdienen met bv. warme vanillesaus en ijskoffie

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 6
Tijd 15 min + 60 min rust + 30 min + 45 min oven
Ingrediënten
  • Deeg:

    • 350 g bloem
    • 1 ei
    • 1 eiwit
    • 2 mespunten zout
    • 5 druppels citroensap
    • 1 dl lauwwarm water
    • 75 g boter voor het deeg
    • 75 g gesmolten boter om te bestrijken
  • Vulling:

    • 1 kg appels
    • 1 theelepel kaneel
    • 150 g suiker
    • 50 g paneermeel
    • 100 g gemalen amandelen of andere noten
    • 100 g rozijnen, eventueel in rum geweekt
  • Voor het bestrijken:

    • 1 eigeel of: 40 g gesmolten boter
Bronvermelding Die besten Desserts aus dem Elsass