Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Appel blauwe bessen cake

Appelcake, maar dan een beetje anders

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de springvorm in.
Maak de bodem: kneed boter en bloem tot het lijkt op broodkruim, meng de suiker, de kokos en de kaneel erdoor. Druk het op de bodem van de vorm.
Maak de cake: klop en boter en suiker tot een glad mengsel ontstaat. Klop de eieren er een voor een door. Klop bloem, bakpoeder en melk erdoor.
Schep het fruit erdoor.
Schep het in de vorm.
Bak ca 1¾ uur in de oven, dek de vorm met aluminium folie af als de cake te donker dreigt te worden. De cake is gaar als een saté prikker er schoon uitkomt.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 10-12
Tijd 15 minuten +
ca 2 uur in de oven
Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 25 g boter
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 50 g gemalen kokos
  • 0,5 theelepel kaneel

voor de cake:

  • 75 g boter
  • 175 g bruine basterdsuiker
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 75 ml melk
  • 350 g appels, geschild, van klokhuis ontdaan en in stukjes gesneden
  • 350 blauwe bessen, gewassen en drooggedept
  • springvorm van 22 cm
Bronvermelding Engels damesblad