Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Appelcake

Simpele, niet al te zoete, stoere cake.
Gebruikt zonnebloemolie in plaats van boter.

Verwarm de oven voor op 180ºC (hete lucht 160ºC).
Vet het bakblik in.
Zeef bloem, bakpoeder en kaneel in een kom, roer de suiker en de rozijnen erdoor.
Meng olie, eieren en appel erdoor.
Schep in de springvorm en strijk glad, bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak 40-45 minuten tot een prikker schoon uit de cake komt.

Laat afkoelen, bestrooi met de poedersuiker.

Weinig werk. Een dag of 2-3 te bewaren.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 8-10
Tijd

Voorbereiden: ca 15 minuten
In de oven: 40-45 minuten

Ingrediënten
  • Springvorm doorsnede 24 cm
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 175 g rozijnen
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 appels, klokhuis verwijderd, niet geschild, fijngeraspt
  • 25 g amandelschaafsel
  • poedersuiker om te bestrooien
Bronvermelding BBC Good Food juli 2000