Recept
Apple Flapjack pudding
Een stoompudding bestaande uit een havermoutkorst met een appelvulling.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in vieren en dan
ieder kwart in drie partjes.
- Verwarm de appels in pan op laag vuur met de witte suiker, citroenrasp
en citroensap. Kook de appel 5 minuten, vis de appelstukjes uit de saus,
laat de saus wat inkoken en giet het over de appelpartjes.
- Verwarm in een klein pannetje op laag vuur de boter, bruine basterdsuiker
en golden syrup tot de boter gesmolten is. Laat iets afkoelen.
- Meng in een grote kom het bakmeel, havermout, kaneel, maak een kuiltje
in het midden en giet daar het botermengsel in en de losgeklopte eieren
en meng goed door elkaar.
- Vet een puddingvorm in, bekleed de pudding vorm met 2/3 van het havermoutmengsel.
Spatel de appels in het midden. Maak een deksel van de rest van het
havermoutmengsel.
- Dek de vorm af met 2 lagen bakpapier, met een vouw in het midden en
bind vast met een touwtje. Dek af met een laag aluminiumfolie.
- Doe de vorm in pan waarin genoeg water zit zodat dit tot 1/3 van de
puddingvorm komt. Stoom de pudding 2 uur.
In de pan 10 minuten af laten koelen. Storten. Serveren met een warme custardsaus.
|
    |
   |
   |
 |
6-8 |
 |
Voorbereiding: ½ uur + 2 uur stomen
Bereiding: 10 minuten af laten koelen + storten |
 |
- Traditionele engelse aardewerken puddingvorm (1,4 l)
- Grote pan om in te stomen
- 650 g appelen
- 55 g witte suiker
- geraspte schil en sap van 1 citroen
- 140 g bruine basterdsuiker
- 140 g boter + extra om de vorm in te vetten
- 4 el golden syrup
- 115 g zelfrijzend bakmeel
- 225 g havermout
- 2 tl kaneel
- 2 eieren, losgeklopt
|
 |
BBC Good Food magazine |
|