Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Apple Flapjack pudding

Een stoompudding bestaande uit een havermoutkorst met een appelvulling.

 

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in vieren en dan ieder kwart in drie partjes.
  • Verwarm de appels in pan op laag vuur met de witte suiker, citroenrasp en citroensap. Kook de appel 5 minuten, vis de appelstukjes uit de saus, laat de saus wat inkoken en giet het over de appelpartjes.
  • Verwarm in een klein pannetje op laag vuur de boter, bruine basterdsuiker en golden syrup tot de boter gesmolten is. Laat iets afkoelen.
  • Meng in een grote kom het bakmeel, havermout, kaneel, maak een kuiltje in het midden en giet daar het botermengsel in en de losgeklopte eieren en meng goed door elkaar.
  • Vet een puddingvorm in, bekleed de pudding vorm met 2/3 van het havermoutmengsel. Spatel de appels in het midden. Maak een deksel van de rest van het havermoutmengsel.
  • Dek de vorm af met 2 lagen bakpapier, met een vouw in het midden en bind vast met een touwtje. Dek af met een laag aluminiumfolie.
  • Doe de vorm in pan waarin genoeg water zit zodat dit tot 1/3 van de puddingvorm komt. Stoom de pudding 2 uur.

In de pan 10 minuten af laten koelen. Storten. Serveren met een warme custardsaus.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 6-8
Tijd Voorbereiding: ½ uur + 2 uur stomen
Bereiding: 10 minuten af laten koelen + storten
Ingrediënten
  • Traditionele engelse aardewerken puddingvorm (1,4 l)
  • Grote pan om in te stomen
  • 650 g appelen
  • 55 g witte suiker
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 140 g bruine basterdsuiker
  • 140 g boter + extra om de vorm in te vetten
  • 4 el golden syrup
  • 115 g zelfrijzend bakmeel
  • 225 g havermout
  • 2 tl kaneel
  • 2 eieren, losgeklopt
Bronvermelding BBC Good Food magazine