Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Avocado-sinaasappelmousse

Voorbereiding: borstel de limoen goed schoon onder de warme kraan, schil de schil heel dun af en in snijd deze in lange, fijne reepjes. Bewaar de schilletjes in de koelkast.

Laat de sinaasappellikeur zachtjes koken tot de likeur bijna ingekookt is en laat het afkoelen. Pers de limoen en 1 sinaasappel uit en roer het sap door de afgekoelde sinaasappellikeur.

Halveer de 2 avocado's en ontpit ze. Schep het vruchtvlees eruit en hak dit grof. Pureer vervolgens het avocadovlees met het sinaasappel/limoenmengsel en 40 gram poedersuiker.

Zet de mousse in de koelkast tot het geserveerd kan worden.

Bereiding: schil de andere sinaasappel tot op het vruchtvlees, snijd de partjes los uit de vliesjes en snijd de partjes in stukjes. Schep dit door het avocadomengsel, serveer het geheel in mooie glazen of schaaltjes en garneer met de limoenschilletjes.

Erg fris en apart van smaak, ook goed voor mensen die niet van zo heel erg zoet houden.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd 20 min + koelen + 10 min
Ingrediënten
  • 2 goed gekoelde rijpe avocado's
  • 2 sinaasappels
  • 1 limoen
  • 40 gram poedersuiker
  • 0,2 dl sinaasappellikeur
Bronvermelding Desserts van Rebo