Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Bananencake

Lekkere simpele cake, prima manier om bananen die ineens overrijp dreigen te worden te verwerken

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Meng de bananen met de eieren, de zonnebloemolie en het vanille extract.
  • Meng in een andere kom beide soorten bloem, bakpoeder, zout en suiker.
  • Roer het door het bananenmengsel.
  • Schep de noten erdoor.
  • Schenk in de cakevorm en bak 50-60 minuten.
  • Laat minstens 30 minuten in de vorm afkoelen voor je de cake stort

 

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 12
Tijd

Voorbereiden: 10 minuten

50-60 minuten in de oven
Ingrediënten
  • 3-4 fijngeprakte rijpe bananen
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanilla extract
  • 140 g volkorenbloem
  • 140 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 g suiker
  • 50 g gehakte walnoten of pecannoten
  • Cakevorm (ingevet)