Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Instant Banoffi Pudding

Iedereen heeft wel eens behoefte aan een supereenvoudig toetje, wat vrijwel iedereen lust.

Snijd de muffins horizontaal in tweeën. Sprenkel over iedere muffinhelft wat cognac.

Smelt de mars op laag vuur in een pannetje met de room (of in de magnetron)

Smelt de boter in een koekenpan, voeg de bananen, het citroensap en de suiker toe. Bak ca 2-3 minuten tot de bananen net bruin worden.

Leg de bananenplakjes op de muffins, schenk de chocoladesaus eroverheen en serveer met een bolletje ijs.


Banoffi?

Banoffi is een samentrekking van banaan en toffee. Het is iets erg Engels.
Dit is instant banoffi omdat het recept zo is vereenvoudigd dat je het
razendsnel voor elkaar hebt (met marsen en choclademuffins).
Origineel is het Banoffi pie, en wordt het gemaakt met o.a. gecondenseerde melk (voor de toffee), bananen, en shortcrust pastry. Dit is dus stukken eenvoudiger.

Zie voor een ingewikkelder recept de Banoffi cheesecake.


WaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd Ca. 10 minuten
Ingrediënten
  • 2 chocolade muffins
  • 4 theelepels cognac
  • 1 Mars reep, grof gehakt
  • 3 eetlepels slagroom
  • 25 g boter
  • 2 bananen, in plakjes
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • wat citroensap
  • bolletjes vanille ijs
Bronvermelding BBC Good Food Magazine augustus 1996