Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Banoffee cheesecake

Calorierijk gebak met de heerlijke smaken van banaan en toffee

Verwarm de oven voor op 180 °C, hete lucht oven 160°C.

Smelt de boter in een klein pannetje en roer het door de verkruimelde koekjes.
Druk de koekkruimels in de springvorm.
Zet 10 minuten in de koelkast.

Maak de vulling: doe alle ingrediënten in een kom en klop met een mixer tot het mengsel glad is.

Schenk in de vorm. Bak 45 minuten op een bakplaat in de oven tot goudbruin. De taart ziet er dan nog wiebelig uit in het midden, maar stijft bij het afkoelen nog op.
Schakel de oven uit en laat afkoelen met de ovendeur op een kier.

Maak de toffeesaus:

Verwarm de boter, room en de suiker zachtjes in een pannetje.
Roer tot de suiker opgelost is en je een caramel saus hebt.
Schenk in een kom.

Klop de 250 ml slagroom en schep dik op de taart.
Snij de banaan in dikke plakken en verdeel over de room.
Schenk wat toffeesaus over de taart en serveer de rest van de saus erbij.


De cheesecake kan maximaal een maand ingevroren worden. Laat een nacht in de koelkast ontdooien en garneer dan met de slagroom, bananen en toffeesaus.


Banoffi?

Banoffi is een samentrekking van banaan en toffee. Het is iets erg Engels.

Zie voor een eenvoudig recept de Instant Banoffi.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 10
Tijd 1,5 uur + afkoelen
Ingrediënten

Bodem:

  • 85 g boter
  • 200 g amandelbiscuitjes verkruimeld

Vulling:

  • 750 g mascarpone
  • 140 g lichte basterdsuiker
  • 2 el maïzena
  • 3 grote eieren
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1 tl vanille extract

Toffeesaus:

  • 50 g boter
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 150 ml slagroom

Garnering:

  • 3 bananen
  • 250 ml slagroom
  • 1 springvorm van 24 cm doorsnede, ingevet
Bronvermelding BBC Good Food november 2002