Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Basilicum witte chocolade crème met balsamico aardbeien

Simpel en net een beetje anders

Schenk de room in het steelpannetje, voeg de basilicum toe. Verwarm het en laat van het vuur af 5-10 minuten trekken.

Zeef de room, gooi de basilicum weg.

Verwarm de room weer en voeg van het vuur af de chocolade toe en laat smelten. Roer tot het glad is.

Schenk in 4 mooie glazen en laat in de koelkast opstijven.

Verwarm in een klein pannetje de balsamico azijn met de suiker en 2 el water. Kook op laag vuur tot de suiker opgelost is en je een kleverige siroop overhoudt (ca 5 minuten). Laat afkoelen en schenk dat over de aardbeien heen en laat minstens een uur marineren.

Schep de aardbeien op de witte chocolade crème en garneer met een mooi basilicumblaadje.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd 30 minuten + minstens 1 uur in de koelkast
Ingrediënten
  • 300 ml slagroom
  • 1 grote bos basilicum, stelen en blaadjes, gehakt + een paar mooie blaadjes om te garneren
  • 300 g witte chocolade in stukjes
  • 50 g lichte basterdsuiker
  • 2 el balsamico azijn
  • 250 g aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
Bronvermelding BBC Good Food juni 2005