Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Basilicumijs

Lekker ijs. Zeker als je dol bent op basilicum.

  • Verwarm het  water op laag vuur met de suiker. Als de suiker opgelost is nog 10 minuten laten pruttelen tot het een siroop is.

  • Neem van het vuur en laat een beetje afkoelen. Voeg de basilicum toe en maak er in de keukenmachine een gladde basilicum siroop van.

  • Laat  verder afkoelen.

  • Klop de slagroom half stijf, klop de gecondenseerde melk erdoor en voeg tenslotte de basilicum siroop toe.

  • Draai er ijs van in de ijsmachine, of:
    Schep in een diepvriesdoos en laat in 8 uur bevriezen. Roer het af en toe door.

Combineert prima met rood fruit (aardbeien, bessen, frambozen).
Door de wodka blijft het ijs zachter en kun je het direct uit de vriezer scheppen.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 6
Tijd 30 minuten voorbereiden en een half uur in de ijsmachine of 8 uur op laten vriezen in de vriezer
Ingrediënten
  • Basilicum siroop:
  • 100 ml water
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 grote bos basilicum
  • Voor het ijs:
  • 500 ml slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 45 ml wodka
  • Extra nodig
  • keukenmachine en ijsmachine (kan ook zonder ijsmachine)
Bronvermelding www.bbc.co.uk/food