Recept
Basilicum pannacotta
Verrassende puddinkjes
- Haal de basilicumblaadjes van de stelen af.
- Houd wat kleine basilicumblaadjes apart voor de garnering.
- Doe de stelen met de room, vanillestokje, citroenschil en de suiker
in een pan, breng op laag vuur aan de kook. Haal de pan van het vuur
en laat 20 minuten staan om de smaak in te laten trekken.
- Week de gelatine in de melk.
- Hak in de keukenmachine de basilicumblaadjes met een paar eetlepels
van het roommengsel. Voeg de groene pasta aan de room toe.
- Los de gelatine in de room op, voeg de melk toe, vis de stelen en
het vanillestokje eruit. Voeg de grappa toe.
- Giet het pannacotta mengsel in de met koud water omgespoelde puddingvormpjes.
Laat in de koelkast opstijven.
Maak de saus:
Doe water en suiker in een pan en verwarm tot de suiker is opgelost
en het een wat dikkige siroop wordt. Doe de vruchten in de saus en
haal van het vuur af.
Serveren:
Keer de puddinkjes, schenk er wat vruchtensaus bij en garneer met wat
achtergehouden basilicumblaadjes.
Opmerkingen:
Zoals vaker klopt dit recept van Jamie Oliver niet. Bovenstaand recept
is de gecorrigeerde versie, maar Jamie dacht dat het met eenderde van
de hoeveelheid gelatine die hier staat ook stijf zou worden.
Verder vond hij dat je de basilicumprut niet door de pudding moest mengen,
maar ik vind groene pudding juist leuk! Wie geen groene pudding wil: zeef
het pannacotta mengsel voor je de grappa erdoor doet door een theedoek.
|
|