Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Bastognetaart met zomerfruit

Makkelijk recept om in de vroege zomer van al dat rode fruit te genieten

Plaatje

  • Laat de rozijnen een nachtje wellen in de Grand Marnier.
  • Vet de bodem van een kleine springvorm in met de boter en bedek met de bastognekruimels. Aandrukken en in de koelkast zetten.
  • Meng de mascarpone met de advocaat en de uitgelekte rozijnen, en stort het mengsel in de springvorm. Strijk glad en zet terug in de koelkast. Laat goed afkoelen.
  • Bedek het geheel vlak voor het opdienen rijkelijk met zomerfruit.
WaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 10
Tijd Rozijnen nacht wellen
30 minuten
1 uur koelkast
15 minuten
Ingrediënten
  • Divers zomerfruit (aardbeien, bessen, frambozen)
  • 4 el blanke rozijnen
  • Grand Marnier
  • 25 g roomboter
  • 8 bastognekoeken, verkruimeld
  •