Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Halfbevroren Benedictinetaart

FotoDrie eierdooiers met 50 g suiker, een snufje zout en de citroenschil romig kloppen.

De bloem met de maizena en de gemalen hazelnoten vermengen, zeven en door de eierdooiers roeren.

Drie eiwitten stijfkloppen, voorzichtig erdoor scheppen, het beslag in een ingevette springvorm (doorsnee 20 cm) doen, gladstrijken, de vorm op het rooster van de voorverwarmde oven schuiven (ca. 200°C) en 10-12 minuten bakken.

De deegbodem op een rooster laten afkoelen, een keer doorsnijden, een laag in de springvorm terugdoen en met 2 eetlepels Bénédictine besprenkelen.

4 eidooiers met de poedersuiker romig kloppen, 4 dl slagroom stijfkloppen, de pistachenoten en 8 eetlepels Bénédictine erdoor roeren, door de eierdooiermassa scheppen, de massa over de taartbodem verdelen, gladstrijken, de tweede taartlaag erop leggen en met 2 eetlepels Bénédictine besprenkelen.

De taart een nacht in het vriesvak zetten, ongeveer een uur voor het serveren eruit halen, 2,5 dl slagroom stijfkloppen, de taart ermee bestrijken, de kiwi's schillen, in schijfjes snijden en de taart ermee garneren.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 10-12
Tijd 90 min (1 dag van te voren), dan 30 min
Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 50 g suiker
  • zout
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • 15 g bloem
  • 15 g maizena
  • 50 g gemalen hazelnoten
  • 2 el benedictine (Franse kruidenlikeur)
  • 4 eierdooiers
  • 50 g gezeefde poedersuiker
  • 4 dl slagroom
  • 50 g gemalen pistachenoten
  • 10 el benedictine
  • 2,5 dl slagroom
  • 3-4 kiwi's
Bronvermelding Desserts (Kookbibliotheek)