Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Bietjescake

Klinkt vreemd, bietjes in de cake, maar ook bietjeshaters vonden ‘m lekker. Bietjes zijn van zichzelf vrij zoet.
De cake blijft er lekker zompig door en doordat er groenten en zonnebloemolie olie ipv boter in zitten is het ook een “gezonde” cake. (voor het gemak vergeet ik nu even alle suiker die er ook inzit).

Verwarm de oven voor op 190 graden/hetelucht 170 graden.
Doe de biet in de keukenmachine en hak fijn.
Doe het snufje zout erbij en dan alle andere ingredienten behalve de zonnebloemolie en de chocolade.
Maak er een goed gemengd deeg van.
Doe dan in een straaltje de olie erbij terwijl je de de keukenmachine laat draaien.
Als alle olie erdoor gemengd is schep je de chocolade erdoor.
Schep in de cakevorm.
Bak ongeveer een uur tot een prikker er schoon uitkomt.

Laat afkoelen op een rooster.

 

 

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 8
Tijd

Voorbereiden: 15 minuten
In de oven: 1 uur tot 1 uur 15 minuten

Ingrediënten
  • 1 gekookte biet, ongeveer 175 g, in stukken
  • snufje zout
  • 200 g bloem
  • 100 g cacao poeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 250 g lichte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 theelepels vanille extract
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 100 g pure chocolade (niet te bitter, gewoon puur is prima voor dit recept) in stukjes gehakt
  • keukenmachine
  • cakevorm, ingevet, met een reep bakpapier op de bodem om gemakkelijker de cake uit de vorm te kunnen krijgen.