Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Bitterkoekjescake met tutti frutti

Lekkere cake, onmogelijk om er ordentelijke plakken van te snijden, maar de smaak maakt alles goed

Voorbereiden:

In ruim water de tutti frutti ca 8 uur weken.
Bitterkoekjes verkruimelen en besprenkelen met de amandellikeur.

Bereiden:

Tutti frutti afgieten, droogdeppen, kleinsnijden.
Oven voorverwarmen op 175°C.

Door elkaar roeren: volkorenmeel, amandelgriesmeel, bakpoeder en snufje zout.
Met de mixer boter en suiker in 5 min romig kloppen. Eieren een voor een erdoor kloppen. Ca 10 min kloppen.

Bloemmengsel erdoor scheppen. Melk erdoor roeren.

Achtereenvolgens in de vorm doen:

  • 1/3e deel van het beslag, gladstrijken
  • bitterkoekjes verdelen
  • 1/3e deel van het beslag, gladstrijken
  • tutti frutti verdelen
  • 1/3e deel van het beslag, gladstrijken

Cake in ca 1 uur goudbruin en gaar bakken, cake is gaar als een erin gestoken breinaald er schoon uitkomt.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen Ca. 12
Tijd Voorbereiden: ca 45 minuten.
Inweken tutti frutti: 8 uur
Oven: 1 uur
Ingrediënten
  • 150 g tutti frutti
  • 100 g bitterkoekjes
  • 4 el amandellikeur (Amaretto)
  • 220 g volkorenmeel
  • 90 g amandelgriesmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 150 g zachte boter + extra voor invetten
  • 100 g gele basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 dl melk
  • cakevorm inh 2 l, ca 30 cm, ingevet
Bronvermelding Tip. Een winnend recept van de cakewedstrijd ergens in de jaren '80. Dit is dus iemand anders' succesrecept!
Potentieel lid van de puddingclub?