Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Bloed-rode wormen

Een griezelrecept.

Bloedwormen

  • Los de gelatine op in warm water, voeg evt. suiker toe
  • Laat wat afkoelen, doe room en evt kleurstof door het mengsel
  • Zet de rietjes rechtop in het sap-pak, eventueel met een rietje eromheen
  • Vul het pak met het gelatinemengsel, zodat de rietjes gevuld worden, tot ca. 1 cm omder de bovenkant
  • Laat minimaal 8 uur koelen
  • Haal de rietjes uit elkaar
  • Spoel steeds 3-4 rietjes tegelijk een paar seconden met heet water
  • Duw de worm met de breinaald uit het rietje, of blaas hem eruit via het slangetje (In dat geval het slangetje regelmatig schoonspoelen i.v.m. de hygiëne)

Leg de wormen op vetvrij papier, bedek ze en laat ze minimaal 1 uur koelen voor opdienen.

Gekoeld zijn ze een dag houdbaar.

WaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Tijd 30 minuten, 8 uur koelen, 20 minuten
Ingrediënten
  • Rode gelatine, Jell-O met frambozensmaak o.i.d.
  • Of blanke gelatine, suiker en rode voedselkleurstof
  • Room
  • Rietjes, bij voorkeur die met een buigbaar (geribbeld) stuk
  • Elastiek voor om de rietjes
  •