Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Brownies van witte chocolade

Brownies van donkere chocolade kennen we allemaal, maar deze zijn wit! Wat zoeter dan hun donkere broertjes...

  • Smelt de 200 g chocolade op een laag vuurtje en blijf goed roeren
  • Smelt de boter in een ander potje op een laag vuurtje
  • Doe de suiker samen met de eieren in een kom en klop goed op met een mixer
  • Giet al roerend de gesmolten boter bij de geklopte eieren en daarna de gesmolten chocolade
  • Doe de bloem erbij en roer door met een garde
  • Meng op het einde de gehakte chocolade door het deeg
  • Giet dit op een ovenschaal met bakpapier
  • Zet in een voorverwarmde oven van 200C, gedurende 20 25 min
  • Laat de brownies afkoelen en snij in vierkanten
WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 4
Tijd 30 minuten + 30 minuten baktijd
Ingrediënten
  • 200 g witte chocolade
  • nogmaals 200 g witte chocolade, in stukjes gehakt
  • 150 g boter
  • 4 eieren
  •