Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Cranberrie pistache brownies

Brownies die net een beetje anders smaken door de cranberries

Verwarm de oven voor op 180°C, hete luchtoven 160 °C

Vet een rechthoekige vorm van ca 31x17 cm in.

Breek de chocolade in stukjes, doe in een steelpannetje met de melk, boter en suiker. Smelt op laag vuur onder voortdurend roeren.

Laat wat afkoelen en klop 1 voor 1 de eieren erdoor.

Meng bloem, kaneel en cranberries erdoor.

Schep de helft van het deeg in de vorm, strooi de pistachenootjes eroverheen en schep de rest van het deeg erover.

Bak 25-30 minuten.

Snijd in stukken als de cake nog warm is

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 18
Tijd Ca. 45 minuten
Ingrediënten
  • 200 g boter
  • 300 g pure chocolade (niet al te bitter, dan worden de brownies te droog)
  • 280 g lichte basterdsuiker
  • 4 eetlepels melk
  • 4 eieren
  • 200 g bloem
  • theelepel kaneel
  • 100 g gedroogde cranberries
  • 100 g pistachenootjes, in stukjes gehakt
Bronvermelding BBC Good Food oktober 2004