Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Crumble-topped mincemeat Cake

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de vorm in.

Begin met het kruimeldeeg voor over de cake: zeef 100 g bloem, doe het in de keukenmachine met de koude boter in stukjes, de witte basterdsuiker en laat de machine draaien tot het eruit ziet als kruimels. Doe het in en kom en meng de amandelen erdoor.

Maak de cake: zeef de rest van de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom. Voeg de zachte boter, bruine basterdsuiker, eieren, vanille essence en melk toe en klop het tot het een cake deeg is.

Schep het cakemengsel in de springvorm en strijk glad.
Schep het mincemeat erover heen en strijk glad.
Kruimel het kruimeldeeg erover heen.
Bak de cake 45-50 minuten tot ze goudbruin is.
Laat 5 minuten in de vorm afkoelen, haal uit de vorm en bestuif met poedersuiker.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 8
Tijd Voorbereiden: half uur
In de oven: 45-50 minuten
Ingrediënten
  • 275 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 gekoelde boter in stukjes
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 25g amandelsnippers
  • snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g zachte boter + extra om de vorm in te vetten
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • enkele druppels vanille essence
  • 30 ml melk
  • 550 g mincemeat
  • poedersuiker om te bestuiven
  • springvorm van 22 cm
  • keukenmachine
Bronvermelding Real Good Food van Nigel Slater ISBN 1-85702-370-6
Nigel had het overigens weer overgenomen van Katie Stewart's Simply Good Food.