Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Cake met citroen, frambozen en blauwe bessen

Cake die zich goed laat transporteren en dus heel geschikt is voor een picknick

Vet de springvorm in.
Verwarm de oven voor (180ºC, hetelucht oven 160ºC).
Klop de boter met de suiker tot het een homogene lichte massa is. Klop een voor een de eieren erdoor en de geraspte citroenschil.
Schep de bloem erdoor en de gemalen amandelen.
Schep driekwart van het fruit erdoor en het citroensap.
Schep in de springvorm en verdeel de rest van het fruit over de cake (als de cake in de oven rijst zakt dit fruit in de cake).
Bak in de oven in ongeveer een uur gaar. Als de cake te donker dreigt te worden kun je ‘m afdekken met aluminiumfolie. De cake is gaar als een sateprikker er schoon uitkomt en als de cake veerkrachtig aanvoelt als je er met een vinger op duwt.

Maak ondertussen de siroop: vermeng de ingredienten in een pannetje en verwarm op laag vuur tot de suiker is opgelost. Niet laten koken.

Als de cake uit de oven komt er met de sateprikker gaatjes in prikken en de siroop eroverheen scheppen.

Af laten koelen.
WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 8-10 stukken
Tijd 30 minuten + 1 uur in de oven
Ingrediënten
  • 225 g zachte boter + extra om de vorm in te vetten
  • 225 g lichte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g gemalen amandelen
  • 150 g frambozen
  • 100 g blauwe bessen

Siroop:

  • sap van 2 citroenen
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 100 g kristalsuiker

Overig:

  • springvorm van 22 cm doorsnede
  • sateprikker
Bronvermelding BBC Good Food augustus 2001 (beetje aangepast)