Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Canadese rozijnenpudding (Canadian raisin pie)

FotoVoor de vulling: doe alle ingredienten in een pan. Breng aan de kook, temper het vuur en laat ongeveer 10 minuten sudderen, onder voordurend roeren, totdat de rozijnen zacht zijn en het mengsel enigszins gebonden is. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Bereid ondertussen het deeg: zeef de bloem met zout en bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de suiker, vanille-essence, een halve eidooier, al het eiwit en de melk toe Vermeng goed, voeg dan de boter in vlokjes toe en klop snel door het deeg. Kneed kort tot een soepel deeg ontstaat, verpak het in folie en laat 30 minuten in de koelkast opstijven.

Verwarm de oven voor op 200° C (gasovenstand 6). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed met de helft een taartvorm. Verdeel de vulling over de bodem en bedek met de rest van het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bovenkant en bestrijk met de rest van de eidooier losgeklopt met een beetje melk. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven of totdat het deeg goudbruin is. Verwijder uit de oven en laat 15 minuten afkoelen. Dien warm of koud op.

Het deeg is licht en krokant wanneer warm, en zacht wanneer afgekoeld.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 8
Tijd 45 + 30 minuten
Ingrediënten
  • Vulling:
  • 175 g bruine suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • snufje zout
  • 350 g rozijnen
  • 450 ml water
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • geraspte schil + sap van een citroen
  • Deeg:
  • 275 g bloem
  • snufje zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 75 g basterdsuiker
  • ¼ theelepel vanille essence
  • 1 ei, gesplitst
  • 1 eetlepel melk
  • 150 g boter
Bronvermelding Just Desserts