Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Champagne jelly

Licht en feestelijk dessert

  • Verwarm het water met de suiker tot de suiker opgelost is. Laat iets afkoelen.
  • Giet de wijn in een kom. Week de gelatine een minuut of 5 in de wijn. Knijp de gelatineblaadjes uit en los in het warme suikerwatermengsel op.
  • Meng het suikerwater-gelatine mengsel door de wijn. Niet teveel roeren want dan gaat de "prik" eruit. Laat verder afkoelen in de koelkast.
  • Was de frambozen.
  • Verdeel de frambozen over de wijnglazen.
  • Giet de champagne gelei erover heen als hij lobbig begint te worden.
  • Laat verder opstijven in de koelkast.

Opmerkingen (Liesbeth):

  • Champagne kan natuurlijk, maar ik gebruikte Lindemans Bin 25 Sparkling Chardonnay. Beetje plezieriger geprijsd, en de Consumentenbond was er erg lovend over.
  • Bij mij bleven de frambozen drijven in de wijngelei. Helemaal niet erg, al was dat volgens het plaatje bij het oorspronkelijke recept niet de bedoeling.
  • Tot onze verbazing proefde je de belletjes in de gelei. Lekker!

 

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 4
Tijd Voorbereiden: ca 15 minuten + zeker 4 uur opstijven
Ingrediënten
  • 200 ml water
  • 55 g suiker
  • 500 ml champagne of andere mousserende wijn
  • 4 blaadjes gelatine
  • 150 g frambozen

4 mooie glazen