Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Charlotte Russe

Een klassieker

Foto

  • Laat de gelatine in warm water weken.
  • Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker.
  • Doe er melk, oploskoffie en gelatine door. Even aan de kook brengen, dan van het vuur afnemen. Voor de vla afkoelt de helft van de rijstbrandewijn en de helft van de room toevoegen.
  • Snij de lange vingers op gelijke hoogte met de springvorm. Meng witte wijn en de rest van de rijstbrandewijn en week er de lange vingers in.
  • Plaats de rand van de springvorm zonder bodem op een platte schaal. Zet de lange vingers langs de rand van de vorm, met de gesuikerde kant naar buiten.
  • Meng de vla met de afgebroken lange vingers en stort dit in de vorm.
  • Op laten stijven in de koelkast, versieren met slagroom, geconfijte kersen en koffieboontjes.
WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 6-8
Tijd  
Ingrediënten
  • 2 koffielepels oploskoffie
  • 5 eidooiers
  • 80 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 l melk
  • 6 bladen witte gelatine
  • 1/2 l room
  • 2 soeplepels rijstbrandewijn of rum
  • 2 soeplepels witte wijn
  • ongeveer 20 lange vingers
  • geconfijte kersen
  • evt. chocolade koffieboontjesl
Bronvermelding Koffie