Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Chili margarita sorbet ijs

Als je dacht dat koriander in je ijs heftig was, probeer deze dan eens! IJs dat je mond uitbrandt.

Snijd het steeltje van de peper af (pepertje zelf heel houden). Geef met een scherp mesje een snee in de lengte van de peper.

Rasp de schil van 2 limoenen. Snijd van de schillen van de andere limoenen reepjes af om te garneren. Pers de limoenen uit.

Doe de suiker in een pan en voeg 850 ml water toe. Verwarm zachtjes tot de suiker opgelost is, breng aan de kook, voeg de rode peper en de geraspte limoenschil toe en laat 2 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur af, dek af, en laat afkoelen (ca een uur).

Haal de peper uit de suikerstroop en gooi weg. Voeg het sap van de limoenen toe en de Tequila. Doe in de ijsmachine en laat bevriezen.
(Of doe in een diepvriesbakje, laat bevriezen en roer het regelmatig door.)

Serveren: als je het echt op een margarita wil laten lijken: wrijf de rand van 6 glazen in met een halve limoen en doop de rand in grof zeezout.
Schep er het sorbetijs in.

WaarderingWaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 6
Tijd Voorbereiden: ca 15 minuten, 1 uur wachttijd.
Bevriezen: 4 uur
Ingrediënten
  • 1 rode peper
  • 4 limoenen
  • 250 g kristalsuiker
  • 4 el Tequila
  • IJsmachine (maar het kan ook zonder)
Bronvermelding BBC Good Food Magazine februari 1998