Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Chocolade-amandeltaart met roze peper

Foto Verwarm de oven voor op 150°C.

Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm bakvorm met bakpapier.

Rooster de amandelen 15 min in de oven tot ze goudbruin zijn. Maal amandelen en peperkorrels in de keukenmachine tot een grove massa.

Smelt de chocolade au-bain-marie.

Klop boter en suiker tot een luchtige massa. Schenk de helft van de chocolade erbij en voeg tijdens het kloppen geleidelijk de eieren toe. Spatel de notenmassa door het beslag en schenk in de bakvorm.

Bak in ca 60 min gaar. Zet de oven uit, laat de deur een stukje open en laat de taart nog 20 min in de oven staan. Haal uit de oven, laat helemaal afkoelen en haal uit de bakvorm.

Meng overgebleven gesmolten chocolade met slagroom. Zet de taart op een rooster en schenk de chocolade erover. Laat de chocolade hard worden en bestuif met cacao.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 8-10
Tijd 25 min (plus 60 min in de oven en afkoelen)
Ingrediënten
  • 250 g blanke amandelen
  • 2 el roze peperkorrels
  • 500 g pure chocolade
  • 250 g zachte boter
  • 250 g basterdsuiker
  • 6 eieren, losgeklopt
  • 100 ml slagroom
  • 1 el cacao
Bronvermelding ELLE Eten