Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Chocolade-notentaart met witte chocolade

FotoVerwarm de oven voor op 175 C.

Breek de chocolade in stukjes, smelt ze au bain marie of in de magnetron, en laat ze weer wat afkoelen.

Maal de noten fijn.

Doe boter, suiker en sinaasappelschil in een kom en klop dit met een mixer in ca. 5 minuten licht en romig.

Splits de eieren. Klop de eidooiers een voor een door het botermengsel. Roer eerst de gesmolten chocola en daarna de noten door het botermengsel.

Klop in een ruime kom de eiwitten stijf. Spatel het eiwit met een pannenlikker of houten lepel in twee delen door het boter-chocolademengsel.

Doe het beslag in een ronde taartvorm (20 cm) en zet deze midden in de oven. Bak de taart 20 minuetn, verlaag dan de temperatuur naar 150 C en bak de taart nog 30 minuten. Laat de taart in de vorm afkoelen.

Neem de taart uit de vorm en zet hem op een schaal.

Smelt voor de bovenlaag de witte chocolade met de boter au bain marie tot beide goed gemengd zijn. Bestrijk hiermee de taart. Laat het glazuur opstijven.

Garneer eventueel met geroosterd amandelschaafsel en/of geraspte sinaasappelschil.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 6 à 10
Tijd Ca. 5 kwartier + afkoeltijd, dan ca. 10 minuten + tijd om glazuur op te stijven.
Ingrediënten

Voor het gebak:

  • 120 bittere chocolade
  • 100 g ongezouten gemengde noten
  • 120 boter of margarine, op kamertemperatuur
  • 120 g bruine basterdsuiker
  • 1½ tl geraspte sinaasappelschil
  • 4 eieren

Voor het glazuur:

  • 150 g witte chocolade
  • 50 g boter
  • evt. geroosterd amandelschaafsel en geraspte sinaasappelschil voor garnering
Bronvermelding Chocolade (AH)