Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Chocolade-cantuccini terrine

Bekleed een cakevorm van ca. 1 liter met folie.

Breek de chocolade in stukjes, smelt ze au bain marie of in de magnetron en laat ze weer wat afkoelen.

Klop de room met kaneel en vanillesuiker lobbig (niet stijf), leg dit op de chocolade en spatel alles door elkaar.

Roer de sterke drank door de koffie. Doop de cantuccini even in de koffie en bekleed de bodem van de vorm met de helft van de koekjes. Spatel hierover de helft van de chcoladeroom.

Herhaal dit nog een keer.

Strijk de bovenkant glad en tik de vorm nog even op het aanrecht zodat eventuele luchtbellen kunnen ontsnappen.

Dek de vorm losjes af met huishoudfolie en laat het dessert in ca. 2 uur opstijven of in ca. 5 uur bevriezen.

Haal de terrine uit zijn vorm en snijd hem in plakken.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 8
Tijd 20 min +
2 òf 5 uur opstijven
+ 5 min
Ingrediënten
  • 200 g bittere chocolade
  • 3 dl room (op kamertemperatuur)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 el grappa (of cognac)
  • 1 dl koude sterke koffie
  • 100 g cantuccini
Bronvermelding Chocolade (AH)