Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Chocoladecrème

Eenvoudige chocoladecreatie

FotoBreek de chocolade in kleine stukjes en smelt ze au bain marie.

Roer de chocolade tot een smeuige massa.

Klop de slagroom half stijf, voeg de vanillesuiker toe, klop de slagroom verder stijf.

Spatel de gesmolten chocolade erdoor.

Roer de rum erdoor.

 

Als je de chocolade er niet helemaal gelijkmatig door mengt dan krijg je kleine stukjes chocolade in de crème. Daar wordt het alleen maar lekkerder van!

WaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 40 (eenvoudig in kleinere hoeveelheden te maken)
Tijd Ca. 20 minuten
Ingrediënten
  • 1 kg bittere chocolade
  • 2,5 l slagroom
  • 10 zakjes vanillesuiker
  • 150 ml rum
Bronvermelding Desserts maken met plezier deel 1