Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Chocolade crème brulee

Fool-proof manier om crème brulee te maken. Afhankelijk van de chocolade die je gebruikt (ik had zeer pure gebruikt) een erg chocoladig recept of een heel erg chocoladig recept

Verwarm de oven voor op 175 ºC
Breng de melk met de slagroom aan de kook. Haal de pan van het vuur, los al roerend de choclade in de melk op.
Roer in een kom de eidooiers los met 40 g suiker (niet schuimig kloppen, alleen losroeren!)
Voeg het chocolademengsel en kaneel en kardamom toe, roer goed.
Verdeel over de schaaltjes.
Zet de schaaltjes in een braadslee. Vul de braadslee met heet water (de schaaltjes moeten half in het water staan). Schuif in de oven en bak 30-35 minuten. De creme brulee moet wat stevig aanvoelen, maar hijstijft nog verder op als hij afkoelt.
Neem de schaaltjes uit de braadslee, laat afkoelen en door en door koud worden in de koelkast.

Bereiden:

Strooi een dun laagje suiker over de chocolade en caramelliseer met behulp van een brander. Het kan ook onder een op de hoogste stand voorverwarmde grill.
Let wel op dat je de suiker niet laat verkolen want het gaat sneller dan je denkt.

Serveer direct.


Vries de eiwitten, die je niet gebruikt, in, je kunt ze nog prima voor een souffle of meringue gebruiken.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 6
Tijd

Voorbereiden: 15 minuten + 30-35 minuten in de oven + enkele uren afkoelen.
Bereiden: ca 10 minuten

Ingrediënten
  • 2 dl melk
  • 2 dl slagroom
  • 1 tl kaneelpoeder
  • mespuntje gamalen kardemom
  • 200 g pure chocolade, fijngehakt
  • 3 eidooiers
  • 80 g fijne suiker
  • 6 ovenvaste schaaltjes
  • braadslee
  • crème brulee brander/verfafbrander of een grill
Bronvermelding Chocolade, boekje uitgegeven door Albert Heijn (2001)