Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Chocoladecrème Jamaica

Koekjes verbrokkelen en met rum besprenkelen. Afgedekt wegzetten.

Boter en suiker schuimig roeren plus het eigeel. Denkt u aan uw mixer?

Inmiddels de chocolade au bain-marie laten smelten en verdunnen met het water.

Melk aan de kook brengen en met de aangelengde maizena binden, waarna de massa met de boter door de chocolade geroerd wordt.

Au bain-marie blijven kloppen, tot u een crèmige massa verkregen heeft. Na afkoeling de stijfgeslagen room toevoegen.

Een laag geweekte koekkruimels op een platte schaal leggen en hierop de chocoladecrème gieten.

Goed koud met een slagroom-garnering opdienen, waarbij u deze iets zoeten moet of met een tikje rum mengen.


Ook een dag later is dit nagerecht nog optimaal.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 4-6
Tijd 45 + 5 minuten
Ingrediënten
  • 500 gram macronen of bitterkoekjes
  • 65 gram boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/8 l Jamaicarum
  • 65 gram suiker
  • 125 gram bittere chocolade
  • ¼ l liter melk
  • 1/8 liter slagroom
Bronvermelding Nagerechten uit alle landen