Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Chocolade-gemberberg

Puur genot. Een berg slagroom met in rum geweekte rozijnen, gekonfijte gember en noten, overdekt met de donkerste chocolode die u kunt vinden.

Week de rozijnen 30 minuten in de rum. Klop de room stijf met de gembersiroop en schep er de rozijnen, rum, amandelen, gember en witte chocolade door. Maak er een hoge berg van op een schaal. Laat de room een uur koelen.

Smelt de pure chocolade voor de deklaag au bain-marie (of in de magnetron), samen met de gembersiroop en de boter. Roer de chocolade af en toe om.

Haal de kom zodra de chocolade gesmolten is uit de pan, roer de chocolade nog eens om en laat hem afkoelen tot hij lauw is. Bestrijk de berg van onder tot boven met de chocolade.

Laat de chocolade stollen, liefst bij kamertemperatuur; maar als het te warm is in de koelkast. De chocolade zal dan minder glanzen maar de berg blijft in ieder geval overeind.


Ook met minder personen gaat dit dessert zeker op. Ze moeten wel van gember houden.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 6-8
Tijd 45 min. + 1 uur wachttijd, dan 15 min
Ingrediënten
  • 50 g rozijnen
  • 2 eetlepels rum of cognac
  • 3 dl slagroom
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 50 g amandelschaafsel, geroosterd
  • 4 bolletjes gember, in stukjes
  • 75 g witte chocolade, in stukjes
  • Deklaag:
  • 75 g pure chocolade, gebroken
  • 40 g boter, in stukjes
  • 1 eetlepel gembersiroop
Bronvermelding Ingrediëntenwijzer