Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Chocolade-kaneel-kruimel-koek

Simpel gebak

  • Oven voorverwarmen op 170C, hetelucht oven 150C. Beboter de bakvorm en bekleed met 2 kruiselingse repen bakpapier.
  • Maak de kruimellaag: doe de ingredienten in een keukenmachine en meng. Of kneed met de hand een kruimeldeeg van de ingredienten
  • Smelt de chocolade (2 minuten in de magnetron, of au bain-marie boven een pan heet water).
  • Doe de zachte boter, de suiker, de eieren en de bloem in een kom en klop met een mixer 2-3 minuten. Meng de gesmolten chocolade erdoor.
  • Doe het beslag in de vorm en strijk glad, strooi de kruimellaag er gelijkmatig overheen.
  • Bak in de oven 50-60 minuten tot de cake stevig aanvoelt en een prikker er schoon uitkomt. 10 minuten in de vorm af laten koelen. Snijd in vierkantjes.

 

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 16
Tijd 1½-2 uur
Ingrediënten

Voor de kruimellaag:

  • 50 g bloem
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 g lichte basterdsuiker
  • 50 g koude boter

Voor de cake:

  • 200 g pure choclade in stukjes
  • 175 g zachte boter
  • 200 g lichte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 175 g zelfrijzend bakmeel

Vierkante bakvorm van 20 x 20 cm en bakpapier