Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Chocolade-rumcake

Een machtig maar overheerlijk toetje en dat niet alleen voor de chocofiel!
Is het nou gebak of ijs?

Vet een cakevorm van 1 liter in.

Smelt boter en chocola samen au bain-marie (of voorzichtig op een laag vuur). Laat afkoelen.

Klop eieren en suiker licht en luchtig. Vermeng met het chocolademengsel en voeg de overige ingrediënten toe. Schep het mengsel in de cakevorm, dek af met folie en laat het bevriezen.

Stort voor het serveren de cake op een schaal en laat een half uur zacht worden in de koelkast. Snij in plakken en garneer desgewenst met een toefje slagroom.


Blijft dagen tot weken goed in de vriezer; door de biscuits lijkt het minder koud dan gewoon ijs.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 12-14
Tijd 20 min + tijd om in te vriezen + 5 min
Ingrediënten
  • 225 g boter
  • 225 g pure chocolade
  • 100g basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 100 g maraschinokersen, uitgelekt
  • 100 g gemengde noten (walnoten, geroosterde amandelen, hazelnoten), grof gehakt
  • 2 eetlepels bruine rum
  • 225 g biscuits, in stukjes gebroken
Bronvermelding Delicious desserts