Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

'Light' Christmas Pudding

Frissere en fruitiger versie van de bekende kerstpudding, voor wie niet zo van de donkere versie houdt, en deze hoeft niet te rijpen. Is ook minder machtig.

Beboter de puddingvorm en schep de golden syrup erin.

Schep een kwart van de ananas, een beetje sinaasappelrasp, een kwart van de cranberry en wat amandelsnippers in de puddingvorm.

Klop de boter en suiker romig, voeg de eieren een voor een toe en schep bakmeel, kaneel en broodkruim erdoor. Meng het fruit en de wortel erdoor.

Schep in de puddingvorm en dek af beboterd bakpapier met een vouw erin en aluminiumfolie met een vouw erin. Bind goed vast met een touwtje.

Stoom in een pan met water gedurende 3 uur.

(Of laat het bakpapier en folie achterwege, dek af met magnetronfolie en verhit op medium gedurende 20 minuten.)

Pudding uit de pan nemen, 5 minuten laten staan. Pudding storten.

Sinaasappelroom:
Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer met de pudding.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 10-12
Tijd Voorbereiden 30 minuten
Stomen 3 uur
Ingrediënten
  • 3 el golden syrup
  • klein blik ananas (227 g), afgegoten en in stukjes gesneden
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 50 g amandelsnippers, geroosterd
  • 50 g gedroogde cranberry's (o.a. te koop bij de Tuinen)
  • 50 g gedroogde abrikozen, in stukjes gehakt
  • 50 g rozijnen
  • 100g geraspte wortel
  • 175 g zachte boter
  • 175 g donker basterdsuike
  • 3 eieren
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kaneel
  • 50 g broodkruim

Serveren met sinaasappelroom:

  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 4 el poedersuiker
  • 2 el Grand Marnier
  • 400 ml crème fraîche
  • vorm voor een stoompudding van 1,7 l
  • bakpapier, aluminiumfolie en een touwtje
Bronvermelding BBC Good Food kerst 1999