Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Citroenijs-terrine

Super simpel en hooglijk gewaardeerd

  • Bekleed de cakevorm met plasticfolie, dat is een beetje geknoei maar als je het folie aan de rand van de cakevorm vastplakt met wat plakband lukt het altijd wel.

  • Snij van de cake  dunne plakken. Leg onderin de cakevorm en besprenkel met de limoncello (1 lange dunne plak cake ziet er het mooiste uit).

  • Klop de slagroom met de suiker, de citroenrasp en het citroensap.

  • Maak lagen van slagroom, verkruimelde meringue en klodders lemon curd, eindig met een laag slagroom.

  • Laat bevriezen.

  • Stort uit de vorm op een schaal (door het plastic folie gaat dat gemakkelijk) en snijd er plakken van. Serveer met wat frambozen.

 

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 8-10
Tijd Voorbereiden: 15 minuten + bevriezen (tenminste 4 uur)
Ingrediënten
  • 200 g cake
  • 50 ml limoncello
  • 300 ml slagroom
  • 150 g suiker
  • 2 citroenen (geraspte schil en sap)
  • 0,5 pot lemon curd
  • 50 meringues (kant en klaar eiwitschuim)
  • frambozen om te garneren
  • cake vorm, plasticfolie, mixer