Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Citroen "stoom"pudding uit de magnetron

Supersnelle pudding die bijna net zo goed is als een ambachtelijk gestoomde pudding, maar in een fractie van de tijd. Iedereen wil wel eens gewoon door de week een stoompudding eten, maar de tijd om iets 2 uur te laten stomen ontbreekt dan meestal.

FotoDoe boter, suiker, bakmeel en eieren in de keukenmachine en maak er een deeg van. (Kan ook in een beslagkom met de mixer.)

Voeg de citroenschil rozijnen, citroensap en water toe. Meng goed.

Beboter de puddingvorm. Schep er de lemon curd in. Schep het deeg er bovenop. Dek af met magnetronfolie.

Verwarm de pudding 5½ minuut op vol vermogen in de magnetron.

Stort de pudding op een schaal.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 4
Tijd 10 + 6 minuten
Ingrediënten
  • 100g boter + boter om de vorm in te vetten
  • 100 g basterdsuiker
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 75 g rozijnen
  • 150 g lemon curd
  • sap van een halve citroen
  • 1 el water
Bronvermelding Gebaseerd op een recept uit BBC Good Food Magazine, nov. 1996