Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Citroen plaatkoek

Eenvoudig gebak, dat behoorlijk citroenig smaakt (het is door 1 proefkonijn uitgespuugd: te zuur).

Vet de vorm in en bekleed de bodem met bakpapier
Doe de boter ne de poedersuiker in de keuekenmachine, meng goed, voeg 300 g bloem toe en meng tot het deeg een bal vormt. Druk het uit in de vorm en koel 15 minuten.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Bak de bodem 15 minuten, laat wat afkoelen terwijl je de vulling klaarmaakt.
Rasp de schil van 2 citroenen, pers alle 4 citroenen uit.
Klop de eieren en de basterdsuiker, voeg restant van bloem, bakpoeder, citroenschil en -sap toe. Meng goed.
Schenk het over de bodem en bak ca 30 minuten tot de citroenlaag stevig aanvoel en goudbruin is.
Laat afkoelen in de vorm en snijd in stukken.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 16
Tijd Voorbereiden: 30 minuten (incl 15 min deeg koelen)
Bereiden: 45 minuten in de oven
Ingrediënten
  • 250 g zachte boter
  • 85 poedersuiker
  • 375 g bloem
  • 4 citroenen
  • 4 eieren
  • 400 g basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • rechthoekige vorm van 30 x 20 cm
Bronvermelding Delicious (Australisch kooktijdschrift) nummer 8 2004