Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Citroen sorbet ijs

Behoorlijk citroenig ijs

Plaatje

  • Doe de suiker met 750 ml water in een pan. Verwarm zachtjes tot de suiker is opgelost.

  • Breng aan de kook en laat enkele minuten koken.
    Neem van het vuur af, roer citroensap en –schil erdoor. Laat afkoelen.

  • Maak er in de ijsmachine ijs van.
    Of doe het mengsel in een diepvriesdoos en plaats in de vriezer. Roer ieder half uur door om te voorkomen dat zich grote kristallen vormen.

WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 1.2 liter. Dat  krijg je met z’n zessen wel op
Tijd

Voorbereiden 20 minuten + afkoelen
30 minuten in de ijsmachine (of enkele uren in de diepvries)

Ingrediënten
  • 500 g kristalsuiker
  • 250 ml citroensap (6-8 citroenen)
  • schil van een van de citroenen, geraspt (of beter nog: met een zesteur in mooie sliertjes)
  • ijsmachine of diepvries
Bronvermelding Olive augustus 2007