Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Citroenwijncrème (lemon wine syllabub)

FotoDoe wijn, suiker, citroensap en -schil in een kom en laat een uur intrekken.

Voeg de slagroom toe en klop met een mixer luchtig tot het in pieken blijft staan.

Verdeel over individuele coupes en garneer met de reepjes citroenschil.

Zet in koelkast tot benodigd (niet te lang van te voren, anders loopt het terug)

WaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
Zwaarte
Aantal personen 6
Tijd 5 min, dan 1 uur rusten, dan 10 minuten
Ingrediënten
  • 150 ml witte wijn (of sherry)
  • 75 g basterdsuiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 300 ml slagroom
  • julienne reepjes citroenschil, ter decoratie
Bronvermelding Delicious Desserts