Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

St. Clements stoompudding

FotoVet de pudding vorm in en doe de golden syrup erin.

Snijd de sinaasappelen met schil en al in heel dunnen plakken en bekleed de puddingvorm ermee.

Klop de boter met de suiker, klop er een voor een de eieren, de citroen- en sinaasappelschil en het sap bij.

Schep het gezeefde bakmeel met een lepel door het mengsel. Schep dit in de vorm.

Bind een laag bakpapier en 1 laag aluminiumfolie over de vorm (met een vouw erin voor het rijzen). Stoom de pudding in een pan met kokend water gedurende 1½ - 1¾ uur.

Serveren: de pudding storten op een schaal en er eventueel nog verwarmde golden syrup overheen schenken.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 4-6
Tijd 30 min + 1½ uur
Ingrediënten
  • Puddingvorm die in een waterbad kan van 1 liter
  • 4 el golden syrup
  • 2 sinaasappelen
  • 100 g boter
  • 100 g basterdsuiker
  • 2 eieren, losgeklopt
  • geraspte schil en sap van 1 citroen en 1 sinaasappel
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • extra golden syrup om te serveren
Bronvermelding Hamlyn All Colour Book of Puddings & Desserts