Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Courgette kaneel cake

Extreem eenvoudige en smakelijke cake. Uitstekend in te vriezen (pak de cake in vershoudfolie, doe er een diepvrieszak omheen en vries in. Blijft ca 3 maanden goed.)

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Vet de cakevorm in, bekleed de bodem van de cakevorm met een op maat geknipt stuk bakpapier en vet dat ook in.

Zeef de bloem, de kaneel, het zout en het bakpoeder in een beslagkom. Voeg de overige ingrediënten toe en vermeng goed.

Schep het mengsel in de cakevorm en bak de cake in 45-60 min gaar.

De cake is gaar als een prikker er schoon uitkomt.


(Liesbeth:) Ik bak meestal een paar cakes tegelijk en doe ze in de diepvries. Courgettes raspen gaat het snelste met de keukenmachine.


WaarderingWaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarteZwaarte
Aantal personen 12
Tijd Voorbereiden: ca 30 minuten. In de oven: 45-60 minuten
Ingrediënten
  • 225 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 tl kaneel
  • 3 losgeklopte eieren
  • 1 el golden syrup
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 225 g geraspte courgette
  • 1 tl vanille essence
  • 50 g gehakte walnoten
  • boter om in te vetten
  • cakevorm + bakpapier
Bronvermelding BBC Vegetarian Good Food april/mei 1993