Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Crème de cassis jelly met bramen

Eenvoudige en qua kleur en smaak spectaculaire jelly

Week de gelatine in koud water
Verwarm een kwart van het bosbessensap, los hierin de uitgeknepen gelatine op en roer goed. Voeg de suiker toe.
Als het mengsel enigszins is afgekoeld de crème de cassis en de rest van het bosbessensap toevoegen en door elkaar roeren.
Schenk het in de puddingvorm en laar tenminste 3 uur opstijven in de koelkast.
Stort de pudding.
Garneer met de bramen.

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 6
Tijd 10 min bereiding +
tenminste 3 uur opstijven in de koelkast
Ingrediënten
  • 12 blaadjes gelatine
  • 500 g bramen
  • 660 ml ongezoet bosbessensap of bosvruchtensap (natuurvoedingswinkel)
  • 240 ml crème de cassis
  • 100 ml water
  • 50 g suiker
  • 1 puddingvorm van 1 l
Bronvermelding Elle eten