Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Dadel-sinaasappel-notencake

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een cakevorm van 30 cm met bakpapier. Laat genoeg van het bakpapier boven de rand van de vorm uitsteken om de cake na het bakken mee uit de vorm te tillen.
  • Meng de droge ingrediënten (gemalen hazelnoten, meel, bakpoeder en kaneel) in een grote mengkom door elkaar.
  • Klop in een tweede mengkom de eieren en de oerzoet met een garde. Giet de olijfolie en de dadelstroop erbij en klop het geheel tot een glad mengsel.
  • Doe de helft van het meelmengsel bij het eiermengsel en roer goed. Voeg het sinaasappelsap en meng weer goed. Doe er dan de rest van het meelmengsel bij en klop er een glad beslag van.
  • Roer de stukjes dadel en de gebroken noten door het beslag en giet het beslag in de beklede vorm. Zet de cakevorm op de onderste richel van de oven.
  • Bak de cake 1 uur. Controleer of hij klaar is door een saté- of cocktailprikker in het midden te steken. Als hij er droog en schoon uitkomt, is de cake klaar. Als dat niet zo is, bak hem dan nog enkele minuten langer en controleer weer met een schone prikker.
  • Zet de oven uit en laat de cake afkoelen.
WaarderingWaarderingWaardering
Moeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 10-12
Tijd 30 minuten + 1 uur bakken
Ingrediënten
  • 140 g gemalen hazelnoten
  • 100 g volkoren speltmeel
  • 2 eetlepels wijnsteenbakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eieren
  • 60 g oerzoet of rietsuiker
  • 110 ml olijfolie
  • 75 ml dadelstroop
  • 165 ml vers geperst sinaasappelsap (ca. 2 sinaasappels)
  • 140 g ontpitte dadels in stukjes
  •