Recepten Praktisch Website Puddingclub

Recept

Druivenpuddinkjes

Pureer de druiven in de keukenmachine. Zeef de puree.

Verwarm 2 dl van de puree in een pannetje met de het citroensap en de suiker tot de suiker is opgelost.

Week de gelatine in koud water. Los de uitgeknepen gelatine van het vuur af in de druivenpuree op, roer de rest van de druivenpuree erdoor en laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf en schep door het lobbig geworden druivenmengsel.

Schep in de vormpjes en laat opstijven

WaarderingWaarderingWaardering
MoeilijkheidMoeilijkheid
ZwaarteZwaarte
Aantal personen 10
Tijd 1 uur + 5 uur in de koelkast opstijven
Ingrediënten
  • 1 kg witte druiven zonder pit
  • 2 el citroensap
  • 125 g suiker
  • 11 blaadjes witte gelatine
  • 5 dl slagroom
  • 10 eenpersoons puddingvormpjes, dun ingevet met zonnebloemolie
  • keukenmachine
Bronvermelding Tip culinair september 2000